Rabu, 14 Disember 2016

Air dicincang tak kan putus....

Hahah, inilah adik-beradik, sahabat, kawan gaduh sama-sama, kawan sayang sama-sama...bila gaduh, gaduh betul-betul...Bila sakit, semua sakit, bila happy semua happy...bila kena marah, semua kena marah, bila kena buat kerja, sama-sama buat kerja...hahahha...Hepy bila kecik2 dulu main sama-sama, gaduh dengan jiran sebelah rumah sampai kena baling batu....hahaha....balik rumah berdarah dahi soleh semua kena marah....itu yg paling tak leh lupa, lagi satu cerita bila malam duduk kat tembok tinggi sorang jatuh, semua jatuh...aduh sakitnya tak yah cakap la...seminggu baru jalan betul....hahah...jatuh pun kena marah jugak...budak sekarang tak de nya camni...kalau main mainan tak kemas memang semua kena marah...itu biasa...bukan macam budak sekarang kena pukul sikit je dah mengadu sakit...dulu kalau tak berbirat badan memang tak sah...kayuh basikal dari rumah sendiri ke sekolah itu biasa...bukannya dekat2...pernah kena hujan lebat ada petir lagi, balik basah kuyup baju sekolah...pernah naik basikal kena kejar anjing jatuh basikal muka calar- balar...itu semua biasa...rindu nak bermain sama-sama macam dulu...sekarang semua dah kejar cita-cita masin-masing...Alhamdulillah semua berjaya...tak susahkan mak ayah dah...nakal-nakal kami tak de nak benci mak ayah benci family...sebab kena marah dari kecil la jadi macam yang ada sekarang...independent semua benda buat sendiri, itu yg mak ayah ajar dulu bukan macam budak sekarang...Alhamdulillah...segala puji hanya untuk Allah jua...jasa mak ayah walaupun mak cik dengan pak cik sendiri pun tetap kami anggap mak ayah kami tu jasanya terlalu besar...kami tak boleh balas sikit pun...hanya menyenangkan mereka itu yg kami boleh buat sekarang...kami dah macam adik-beradik...☺nak jumpa sekarang memang payah...kalau ada event besar dalam family baru dapat jumpa....kalau tak pun hari raya la baru jumpa...semua dah masuk universiti... riiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnduuuuuuuuu sangaaaaaat nak jumpa, nak shell out sama2.... ^_^ --

syafiq(manager)-soleh(al-hafiz)-kak ain(akauntan)-rahmah(ustazah)-kak piah(teacher)-tira-alia(engineer)-dayah(islamic banking)-najihah(arts)--