.

.

Khamis, 15 Disember 2011

Mengapa aku dihidupkan di dunia ini ???

  • Untuk sujud menyembah ALLAH...
Pada hal mereka tidak diperintahkan melainkan supaya menyembah Allah dengan mengikhlaskan ibadat kepadaNya, lagi tetap teguh di atas tauhid; dan supaya mereka mendirikan sembahyang serta memberi zakat. Dan yang demikian itulah Ugama yang benar. (surah al-Bayyinah 5 : 98)
  • Untuk aku menjadi seorang khalifah di muka bumi ini... 
Dan Dia lah yang menjadikan kamu khalifah di bumi dan meninggikan setengah kamu atas setengahnya yang lain beberapa darjat, kerana Ia hendak menguji kamu pada apa yang telah dikurniakanNya kepada kamu. Sesungguhnya Tuhanmu amatlah cepat azab seksaNya, dan sesungguhnya Ia Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.(Surah al-An'am 165 : 6)
  • Untuk aku menyeru kebaikan, membanteras kejahatan...
Dan hendaklah ada di antara kamu satu puak yang menyeru (berdakwah) kepada kebajikan (mengembangkan Islam), dan menyuruh berbuat segala perkara yang baik, serta melarang daripada segala yang salah (buruk dan keji). Dan mereka yang bersifat demikian ialah orang-orang yang berjaya. (Surah Ali'Imran 104 : 3)
  • kerana ALLAH tidak menjadikan aku sia-sia...
“Maka adakah patut kamu menyangka bahawa Kami hanya menciptakan kamu (dari tiada kepada ada) sahaja dengan tiada sebarang hikmat pada ciptaan itu? Dan kamu (menyangka pula) tidak akan dikembalikan kepada Kami?” ( Surah al-Mu'minun 23 : 115)

~solusi isu # 5~
*sama-sama berkongsi ilmu ALLAH*

Tiada ulasan:

Catat Ulasan